5. tammikuuta 2013

4. Estehyppelyä ja koulukiemuroita

En olekaan päässyt tällä viikolla kirjoittelemaan kiireitteni takia, mutta nyt tuleekin sitten paljon tekstiä!

Tiistai:

Tiistaina mentiin tallille jo aikaisin, kun meidän piti putsata pari karsinaa ja Elman varusteita + satulahuone.

Ratsastin Elmalla luultavasti noin tunnin ja asettelin todella paljon. Mentiin kolmikaarista, kahdeksikkoa ja ympyröitä. Heppa alkoi taipumaan kyllä tosi hyvin ja meni todella paljon myös peräänannossa. Laukattiin myös vähäsen pääty-ympyröillä ja se pyörikin ihan mukavasti. Olin tosi tyytyväinen meidän heppaan tiistaina!


Keskiviikko:

Meillä oli keskiviikkona estetunti, ekaa kertaa Tortolassa. Jännitti ihan tosi paljon koko tunti, koska mulla on ollut tosi pitkä estetauko.

Ensiksi verryteltiin itsenäisesti ja sen jälkeen ruvettiin menemään puomeja. Puomit oli loivankiemuran muodossa. Mentiin ekaksi sitä ravissa. Lisättiin tohon tehtävään vielä toisella pitkälläsivulla olevat kaksi kavalettia. Mentiin ne laukassa kevyessä istunnassa.

Alettiin tämän jälkeen hyppäämään sellasia n. 50cm esteitä. Ne oli kanssa loivallakiemuralla, mutta se "loiva" oli kyllä aika jyrkkä :D (siis mun mielestä jyrkkä..) Joten en uskaltanut sitä mennä, niin sain mennä yksittäisiä esteitä ja pari peräkkäin.

Hypyt meni tosi hyvin, mun pitää vaan luottaa itseeni enemmän!




Torstai:

Torstaina menin ratsastamaan illalla, kun koulu oli ohi. Siinä laiteltiin Elma ja mentiin maneesiin. Kerkesin siinä vähän aikaa ratsastaa, kunnes maneesiin tuli yksi yksärin omistaja, joka valmistuu kohta ratsastuksenohjaajaksi. 

Sain siis pientä opetusta siinä, ja se oli ihan kiva! Vielä ihan ilmaiseksikin :D Mentiin siinä paljon ympyröitä. Tunti meni hyvin (: 


Perjantaina en ollut tallilla ollenkaan, vaan kävimme Lahdessa shoppailemassa. Löysinkin sieltä farkkuratsastushousut ja kevätjuhliin mekon.

Sillä aikaa Elma olikin tunnilla.


Lauantai:

Tänään oli Sannan pitämä tunti kahdeltatoista, mutta sitä ennen laitettiin Elman ruoat valmiiksi ja haettiin heppa tarhasta. 




Tunnilla tehtiin ensiksi ympyrät päätyihin ja mentiin uran sisäpuolella. Mun täytyi aika paljon hidastella Elman menoa ja keskittyä omaan asentoon.

Toisessa tehtävässä mentiin maneesia ympäri, kulmissa piti kääntää hevonen niin, että etujalat oikeastaan vaan kääntyisi ja takajalat pysyisi uralla. Oli kyllä aika haastavaa, kun Elmaa joutui kokoajan pidättelemään harjoitusravissa. Tehtiin tätä tehtävää myös sillein, että laukattiin pitkätsivut ja ravattiin lyhyet.




Lopuksi Sanna otti mut ympyrälle ja neuvoi kokoajan. Menin siis kevyessäravissa. Taas paljon puolipidätteitä, joka askeleella ja samalla asetusta sisäohjalla. Siinä Elma alkoikin käyttämään takajalkojaan todella hyvin! Huomasi heti tuon eron, hevonen oli niin rento ja kevyt. 




Huomenna sitten ois taas Reetan tunti, joten siitä seuraavaksi bloggailua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti