4. helmikuuta 2014

141. Pieni pyöreä poni

Eilen olin tunnilla, mutta alla ei ollutkaan Elma. Ratsunani toimi tällä kertaa ihana russponi ruuna Puntus! Tunnin aiheena oli hevosen ratsastus pyöreäksi ja rennoksi, ja aloitimme tunnin kevyessä ravissa tehden isot pääty-ympyrät päätyihin. Puntusta saikin ihan kunnolla asettaa sisäänpäin, että se taipuisi hyvin ja olisi pyöreä. Loppuvaiheessa poni alkoikin jo hellittämään, ja olikin ihan mukavan tuntuinen.

Seuraavaksi vuorossa oli laukkatehtävä. Laukkasimme molempiin päätyihin ympyrät ja pitkät sivut mentiin harjoitusravissa, tehden käyntisiirtymiset keskelle sivua. Puntus toimi oikein hyvin tässä tehtävässä, molempiin suuntiin. Ponin laukka tuntui olevan kehittynyt ja se jaksoi pitää laukan yllä koko ympyrän ajan. Siirtymisetkin oli oikein mallikkaita ja poni hakeutui jo mukavasti muotoon.

Loppuun ravasimme vielä loppuravit, joissa piti hevosen saada venyttää kunnolla kaulaansa eteen-alas. Puntus alkoikin venyttää kaulaansa ihan kivasti ja lopetettiin siihen kera kunnon taputusten! On tuo poni vaan niin super, ihan mun lemppari! :)









2 kommenttia: