29. huhtikuuta 2015

220. Kouluratsuillen

Eilen olin taas tunnilla ja aiheena oli koulukisoihin harjoittelua. Tosin ei oltu koko tuntia tunnilla, karattiin kentälle lopussa :D Mun piti mennä Friidalla, mutta toinen tuntilainen menee sillä kisoihin ja tarvitsi vähän harjoitusta ennen niitä, joten mä sain alleni osaavan kouluheppa Roosan. En ollutkaan mennyt sillä kuin viimeksi kesällä, joten oli mukava yllätys.




Aloitettiin tunti menemällä käynnissä kunnolla kulmiin hidastusten avulla. Roosa meni jo heti alkuun tosi hyvin kulmiin ja ei oikeastaan tarvinnut tehdä mitään ylimääräistä. Kulmien ratsastuksen jälkeen siirryttiin kevyeeseen raviin ja alettiin tulemaan keskihalkaisijalle. Tehtävänä oli siis vain ratsastaa suoraan halkaisijaa pitkin. Päädyssä vaihdettiin aina suuntaa. Tämäkin tehtävä meni hyvin, eikä mitään huomautettavaa ollut.


Istunnalle tarvisi kyllä tehdä jotain, hartiat ainakin taakse ja muutenkin yläkroppa suoremmaksi!


Sitten vuorossa olikin ravilisäys kevyessä ravissa toisella pitkällä sivulla. Toisella sivulla mentiin harjoitusravia ja tehtiin neljän askeleen käyntisiirtyminen. Tässä vaiheessa Roosa oli vielä aika vauhdikas ja en oikein saanut hidastettua kunnolla...Eli siis nappulat oli vielä vähän hakusessa. Lisäykset meni kyllä tosi hyvin, askel venyi kunnolla. Käyntisiirtymiset olikin hiukan vaikeampia, mutta sain hepan kuitenkin kävelemään jotenkin rauhassa. Raviin se sitten lähtikin mielellään :D Muutaman kerran jälkeen multa loppu kunto ja siirryin toiseen päätyyn kävelemään Roosan kanssa. Siinä sitten palaset loksahti kohdalleen ja ratsastus alkoi sujumaan oikein mallikkaasti.




Viimeiseksi olikin laukan vuoro, jota en aikonut edes tehdä. Eli menin vain harjoitusravissa kaksi ympyrää peräkkäin ja siitä pitkälle sivulle puoleen väliin asti ravia. Hyvin meni! Toisella kerralla Roosa päättikin nostaa laukan ja me laukattiin sittenkin tuo tehtävä melkein kokonaan :D Otin kuitenkin raviin ennen pitkää sivua, vaikka kyllähän heppa olisi hallinnassa pysynyt koko ajan. 

Siirryttiin päätyyn, jossa kaikki muutkin neljä ratsukkoa käveli ympyrää, kun yksi ratsukko meni rataa toisella puolella maneesia. Kyllästyin siinä vaiheessa kävelemään pientä rinkiä ja siirryin ulkokentälle toisen tuntilaisen kanssa. Siellä ratsastin kunnolla ravia ympyröillä ja sain tosi hyvää ravia aikaiseksi. Roosa on kyllä super hieno kouluhevonen! :) En olisi halunnut lopettaa ratsastusta ollenkaan, oli niin kivaa! 


Näitä samanlaisia kuvia tulee nyt vähän enemmänkin, kun en osannut päättää mikä on niistä kivoin!




Iloinen ratsastaja :D








Tyytyväiset treenin jälkeen <3

2 kommenttia:

  1. Kuka menee Friidal niihin koulukisioihin? Tiiän et marleena menee sillä mut meneekö sit joku toinenki?
    ~katja
    Ps:en jaksanu kirjautuu

    VastaaPoista