27. joulukuuta 2014

200. Valmennus

Tänään mulla olikin Jonna Aaltosen kouluvalmennus päivällä. Mietin itse, että mitenköhän jaksan ratsastaa tuon kun on ollut niin paljon taukoa muutenkin heppajutuista...Onneksi kuitenkin jaksoin ja taas oppi uutta!

Mentiin tallille jo yhden aikaan, vaikka valmennus alkoi kahdelta. Haettiin Elma tarhasta ja laitettiin kuntoon. Siirryttiin siitä sitten valmiina kentälle kävelemään vähäksi aikaa ennen valmennusta.




Maneesissa aloitettiin verkkaamaan kevyessä ravissa itsenäisesti. Tehtiin paljon ympyröitä. Verkan jälkeen käveltiin pieni hetki ja ruvettiin sitten tekemään harjoitusravissa paljon voltteja ympäri maneesia. Voltit sujui itse asiassa aika hyvin, vähän joutui tekemään pidätteitä ja asettamaan enemmän. Elma kyllä taipui tosi hyvin ja tahtikin oli aika mukava. Valitettavasti volteilta ei ole mitään materiaalia...Tehtiin näitä voltteja molempiin suuntiin.




Oho olempas vinossa..


Volttien jälkeen käveltiin taas vähän ja siirryttiin kaikki pääty-ympyrälle. Ympyrällä tehtiin siis ravi-käyntisiirtymisiä. Tämä oli tosi hyvä juttu Elmalle ja opittiinkin muutama uusi asia. Vasempaan suuntaan nuo siirtymiset meni aika mallikkaasti, tosin sai vähän taas tehdä pidätteitä ja asettaa enemmän sisälle. Tahti pysyi hyvänä ja siirtymiset itsessään oli nopeita. 

Oikeaan kierrokseen alkoikin tulla sitten niitä ongelmia. Elma ei suostunut siirtymään raviin helposti. Se jäi vähän vetämään ohjasta ja tuli painavaksi ja hitaaksi pohkeelle. Tähän sain neuvoksi asettaa oikealle ja siirtää oma sisäpohje taakse ja melkein väistättää sillä ulos. Neuvo auttoikin tosi hyvin ja saatiin hyviä siirtymisiä loppuun :) Elma kun tuppaa olemaan oikealle todella vino ja sen takia vaikea ratsastaa.




Lopuksi otettiin vielä tällä samaisella ympyrällä laukkaa. Nostettiin laukka harjoitusravista ja laukattiin niin kauan kuin valmentaja sanoi. Laukat meni meidän osalta hyvin, eikä tarvinnut siihen oikein puuttua. Neuvoina vaan aseta sisälle ja vähän pidätteitä, ei muuta. Tuon eläimen kanssa on niin helppo mennä nopeinta askellajia! :D Laukkojen loputtua ravailtiin vähän aikaa vielä tehden voltteja ja ympyröitä. Siinä poni rauhoittukin mukavasti laukkahuuruistaan, kun joutui keskittymään vielä pikkuvoltteihin. 

Valmennuksen jälkeen kävelytettiin Elmaa ihan kunnolla loimi selässä ja sitten vietiin se talliin lepäämään, Oli kyllä taas hyvä valmennus ja onneksi jaksoin ratsastaa sen kokonaan! Loppuun vielä kooste valkasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti