13. helmikuuta 2013

19. Huonoa tuuria

Tässä vähän edellisien päivien ratsasteluja ja kaikkea muuta vähemmän mukavaa...

Sunnuntaina oli Heidi Huurinaisen valmennus ja mentiin siinä laukassa loivaa kiemuraa ja harjoitusravissa voltteja.

Aluksi verkattiin itsenäisesti ravissa. Mentiin paljon ympyröitä, sen jälkeen alettiin laukkaamaan. Laukattiin maneesia ympäri aika monta kertaa.

Seuraavaksi alettiin menemään harjoitusravissa voltteja. Ne oli taas tosi vaikeita Elmalle, mutta onneksi valmentaja osasi neuvoa todella hyvin tässäkin asiassa. Sain sen menemään viimeisellä voltilla tosi hyvin ja siihen tämä tehtävä lopetettiinkin.

Ihan lopuksi laukattiin loiva kiemura. Pari kertaa tuli ihan täydellinen tie, mutta loput menikin vähän niin ja näin. Elma kyllä laukkasi tosi hyvin.





Maanantaina olin tunnilla, ja oltiin jo laukattu ja alkuverkattu, kunnes huomattiin että Elma liikkuu epäpuhtaasti. Sanna katsoi jalan ja toinen takajalka olikin turvonnut ja lämmin. Jouduin lopettamaan tunnin kesken ja viemään Elman talliin. Tallissa kylmättiin kinner lumipussilla ja sen jälkeen laitettiin siihen linimenttiä. Harmittaa ihan hirveesti! :(

Eilen mentiin tallille hoitamaan Elman jalka ja samalla Bemer-laitteen esittelyyn. Elmalle oli ilmaantunut jonkinlainen haava alemmas samaa jalkaa...Hoidettiin sekin siinä sitten samalla. Harjattiin heppa myös.


Tuo kohta siis turvonnut...


Kokeiltiin esittelyn jälkeen Elmalle tätä Bemer-laitetta. Sen pitäisi auttaa melkein kaikkiin vaivoihin, niin ihmisellä kuin eläimellä. 




Tälläinen "huopa" laitettiin ensin Elman selkään ja sitten se otettiin pois ja laitettiin sellainen kohdistus-juttu sen   jalan kohdalle. Se tykkäs siitä kauheesti, alahuuli lerputti ihan rentona ja muutenkin hepon silmät meni kiinni aina välillä :D



hihi hassu :D <3


Nyt Elmallle kokeiltiin maanantaina uutta satulaa, joka ainakin tuntui tosi hyvältä ja varmaan onkin aika sopiva. Eli siis sillä on nykyään estepainotteinen yleis-satula, joten tuo uusi olisi koulusatula.


Asseri-kissa (:


Kävin tänään noin 65 minuutin lenkillä. Ja ainiin, pääsen jo varmaan lauantaina jo ratsastamaan Elmalla! (: Sille annetaan tota Bemer-hoitoa nyt tänään, huomenna ja perjantaina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti