20. tammikuuta 2013

9. Ratsasteluja

Nyt tulee hieman päivittelyä edellisten päivien ratsasteluista.

Tiistaina ja torstaina ei oltu tallilla, kun silloin Elmalla on yleensäkin vapaapäivät. Perjantainakaan ei päästy tallille kun oli niin kova pakkanen, jotain -28 astetta.

Keskiviikkona kävin ratsastamassa kevyesti Elman, tein paljon ympyröitä ja taivutuksia. Muuta en muistakkaan...:D

Lauantaina oli team-tunti. Mentiin aluksi paljon ympyröitä ja sen jälkeen alettiin tekemään sik sak -pohkeenväistöjä molemmilla pitkilläsivuilla, ensin käynnissä ja sitten ravissa. Noi väistöt meni aika hyvin, tunsin että poni väisti. Vauhtia kyllä oli aika paljon, mutta ei se mitään...:D

Laukattiin tuon tehtävän jälkeen pääty-ympyrällä. Nostettiin avoimelta puolelta laukka ja siirrettiin ravista käyntiin oven kohdalla. Ne siirtymiset oli aika vaikeita, koska Elmalta hukkuu oikea askellaji niin helposti. Eli se menee siis jotain passia :D Lopuksi loppuravit joissa olikin tekemistä. Siitä kädet onkin kipeinä :D Mutta se tuottaa aina tulosta!

Tänään tein paljon pohkeenväistöjä ja ympyröitä + kolmikaarista. Kokeilin mennä ravissa väistöjä, mutta Elman askeleet sekosi ihan täysin, joten tein käynnissä + ravissa ympyrällä.





Seuraavaksi tein vain ympyröitä ja kolmikaarista. Laukkasinkin molempiin suuntiin ympyrällä. Lopuksi loppuravit, joissa Elma olikin todella rento ja kivan tuntuinen.




Ratsastuksen jälkeen putsasin Elman suitset ja suojat.

 Oon nyt huomannut, että Elma ei oikein meinaa siirtyä helposti käynnistä raviin, se on jotenkin tahmeata, jollaista se ikinä ei ole ollut. Mietin että pitäisiköhän kauran määrää lisätä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti