19. huhtikuuta 2015

217. Klinikkakäynti

Hei kaikille!

Käytiin tän viikon tiistaina siis Elman kanssa klinikalla. Mukaan lähti yllättäen myös toinen hevonen, jolla oli ähky. Hyvä juttu sinänsä, että ne sai toisistaan turvaa trailerissa ja vieraassa paikassa. 

Klinikalla otettiin hepat ulos kopista ja vietiin ne sisätiloihin. Elma vietiin karsinaan odottamaan ja toinen hevonen meni suoraan tutkimushuoneeseen. Karsinassa otettiin suitset ja suojat pois ponilta ja lähdettiin katsomaan toista hevosta. Toisella ei onneksi ollut enää mitään hätää ja se oli nopeasti ohi. 

Vähän ajan kuluttua koitti Elman vuoro. Talutin sen klinikan perällä olevaan tutkimushuoneeseen, jossa siis otetaan esimerkiksi röntgen-kuvia. Kun poni oli siinä tutkimusjutussa (en tiedä mikä virallisesti tämä on) niin se rauhoitettiin. Sitten otettiin kuvat jalasta. Sillä aikaa odottelimme toimistossa tuloksia. 


Pahoittelen laatua, kaikki kuvat on otettu puhelimella.


Vihdoin pääsimme kuulemaan uutiset. Hieman jännitti, mutta ajattelin että jalassa ei olisi mitään vakavaa ja se parantuisi. No, eläinlääkäri sanoi, että kintereessä näkyy muutama murtuma. Voi voi, juurihan siltä murtui toinen kinner kolme vuotta sitten...:/ Ohjeeksi saimme pitää Elman levossa kuusi viikkoa ja sen jälkeen tulla klinikalle kontrolliin ja uusiin kuviin. Toivotaan nyt vain parasta! Ja jos jalka kuntoutuukin, ei sillä enää voi mitään hirmuisen rankkaa tehdä. 




Onneksi samana päivänä illalla pääsin tunnille nollaamaan päätä. Menin taas Friidalla ja tunnin aiheena oli puomit. Oli kyllä onnistunut tunti! Poni meni tosi nätisti ja meillä oli kivaa :) Nyt tosta ponista on tullut mun vakkariratsu, eli käyn viikottain ainakin yhdellä tunnilla, vaikka oma hepo onkin nyt saikulla.


Tässä mulla on muuten jalassa uudet ratsastushousut, jotka ostin Hevosmessuilta :) Lisäksi ostin sieltä uuden limenvihreän kouluraipan.



2 kommenttia:

  1. Minkä niminen tämä hevonen oli, joka sai ähkyn? Jos saa kysyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei se varmaan ketään haittaa jos sanon nimen kun hevonen sai hyvää hoitoa :) heppa oli Titaani.

      Poista