4. huhtikuuta 2015

215. Valmennus ja huonoja uutisia

Vihdoinkin kerkeän koneelle kirjoittamaan viime viikon kouluvalmennuksesta! On tosiaan ollut menneellä viikolla vaikka mitä ohjelmaa ja sattumuksia..Tähän alkuun sanon heti, että Elma on tällä hetkellä saikulla. Eilen käytiin tallilla ja tarkoitus oli mennä ratsastamaan, mutta tallissa huomattiin että hepan toinen takajalka oli turvonneempi kuin aikaisemmin. Käytiin sitten vain taluttelemassa ponia maneesissa ja kylmättiin sen jälkeen jalka. Taluttaessa heppa ontui ihan selkeästi ja huomasi että jalka on kipeä. Tänäänkin se oli turvonnut ja niin kipeä, ettei saatu koskea siihen. Nimittäin kun lähestyttiin takajalkaa, meinasi tulla potku.. Ei hyvä :/




Mutta siirrytäämpäs sitten viime sunnuntain kouluvalmennukseen. Kokonaisuutena valkka meni ihan hyvin, tosin poni alkoi vasta toimia kunnolla kun lopeteltiin. Toinen tunti pitäis joskus ratsastaa kyllä perään niin tulis hyviä pätkiä paljon enemmän!




Aloitettiin valmennus verkkaamalla kevyessäravissa ihan ympyröitä ja muita kiemuroita. Tämän jälkeen ruvettiin tekemään loivat kiemurat molemmille pitkille sivuille harjoitusravissa (tosin me tehtiin Elman kanssa kevyessäravissa, kun vauhtia löytyi vähän liikaa..).






Vauhti onneksi vähän rauhoittui, kun pääsi ottamaan paremmin edestä kiinni. Jatkettiin valmennusta jättämällä tämä tehtävä pois ja tulemalla jommalta kummalta pitkältä sivulta keskihalkaisijalle ravissa. Keskihalkaisijan kohdalla piti pysäyttää suoraan ravista ja seisoa hetki, sitten vasta siirtyä raviin ja jatkaa uralle. Tää tehtävä oli tosi hyvä Elmalle, kun piti odottaa, eikä saanut vaan kaahottaa miten lystää.




Viimeiseksi laukattiin molempiin suuntiin aloittaen pääty-ympyrältä, josta jatkettiin koko uraa pitkin. Laukka sujui hyvin, vähän piti pidättää vaan. 






Loppuun otettiin vielä loppuravit, joissa sainkin Elman aika hyvin takaisin. Vähän alkuun piti mennä kovaa, mutta yllätyin kuinka nopeasti se rauhoittui jonkinlaiseen tahtiin. Siihen sitten lopetettiin, ponille isot kiitokset ja loimi päälle :)








Nyt toivotaan kaikki, että Elman jalka tuosta paranisi ja pääsisi takaisin normaaliarkeen! On nimittäin tosi tyhmää, kun ei tiedä mistä ontuminen johtuu ja että heppa on sairaana :( Onneksi nyt kumminkin pääsen tiistaina tunnille, vaikkakin jollain lainahepalla. Ehkä Elmakin on jo silloin parempi(?).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti