14. maaliskuuta 2015

212. Yksityistunti

Keskiviikkona mulla oli puolen tunnin yksityistunti. Mentiin koko aika keskiympyrällä, kaikissa askellajeissa.

Olin jo verkannut vähän ravissa ennen kuin tunti alkoi. Aloitettiin käynnissä, hakemalla hyvää muotoa ja asetusta. Tähän meni vähän aikaa ja sitten siirryttiin harjoitusraviin. Ravissa taas piti saada heppa kulkemaan asettuneena ja rentona. Siinä riittikin tekemistä! Elma kyllä kuuntelee istuntaa todella hyvin ja alkoikin kulkemaan mukavasti, mutta mulla siis oli selässä paljon tekemistä. Piti pitää hartiat takana, rintakehä edessä, polvi irti satulasta, vatsalihakset kireinä jne. Kyllä ratsastus on haastavaa! :D

Ravin jälkeen otettiin laukkaa, joka menikin tosi hyvin. Nostot oli hyviä ja laukka pyöri. Kun peruslaukka oli kunnossa, tehtiin laukan kokoamista. Sieltä tuli tosi hyviä pätkiä! Ei tarvinnut kun vähän enemmän istua satulaan ja pidättää niin laukka lyheni. Loppuun otettiin vielä molempiin suuntiin kevyttä ravia pidemmillä ohjilla, että heppa sai venyttää kaulaa alas. Sitten käveltiin kunnon loppukäynnit. Elma oli ihan hikinen tunnin jälkeen, sekin siis sai tehdä kunnolla töitä!












Eilen oltiin myös tallilla. Kuvia eikä videota valitettavasti löydy, mutta menin ilman satulaa ponilla ihan rennosti. Taivuttelin Elmaa ympyrällä kaikissa askellajeissa. Laukasta innostuttiin hieman, mutta muuten meni hyvin! :) 

Tänään olisi tarkoitus mennä myöhemmin tallille ja ratsastaa ulkona pitkästä aikaa! On niin hyvä ilma ja alakenttäkin on ihan sula. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti