19. tammikuuta 2014

135. Pakkasratsastusta ja onnistumisia



Pääsin perjantaina hevosen selkään ekaa kertaa sairaalareissun jälkeen! Ratsastin siinä Elmalla reilu 20 minuuttia, kun ei vain enempää jaksanut ja pakkastakin oli ihan kiitettävästi. Tosin tuo topparatsastushaalari on todella lämmin, ehkä hieman liian kuuma pieneenkin ratsasteluun! 

Itse ajattelin tuolloin ratsastaa tosi kevyesti eikä oikein mitään tehden, ja en tehnytkään siellä mitään, mutta silti poni yritti parhaansa ja pyrki koko ajan peräänantoon..:D ravikin oli oikein tahdikasta ja hyvää, laukkaa ei otettu ollenkaan, mutta luulen, että sekin olisi ollut aikas hyvää. 


Tässä näkee miten hyvänä Elma oli!




Tänään meillä olikin Elman kanssa Jonna Aaltosen kouluvalmennus. Valmennus menikin kokonaisuudessaan oikein hyvin, ajatellen, että olin ekaa kertaa kunnollisella tunnilla levon jälkeen.

Mentiin koko valmennus ympyrällä tehden hidastavia harjoituksia, jotka on Elman kanssa ihan parhaita ja niillä saa ponin hyvin kuulolle. Aloitettiin ravissa katsomon päätyyn voltti ja ympyrän avonaisella sivulla väistätettiin hevosta ulospäin asettaen sisälle. Aluksi tässä oli hieman säätämistä, mutta kas, sieltähän tuli lopulta tosi hyvän tuntuista tahdikasta ravia! Yleensä poni vaan kaahottaa tikitysaskeleita, eikä mieti kunnolla miten jalkansa panee. Tänään se kuitenkin teki tehtävän todella hyvin ja rauhallisesti!

Tehtiin tuota äskeistä tehtävää oikeastaan koko valmennus ennen laukkaa. Laukattiin siis ympyrällä etsien hyvää tahtia ja asetusta. Laukassa löytyikin hyvin nämä asiat, ja se tuntui selästä käsin tosi kivalle. Lopuksi loppuravit ympyräkahdeksikolla ja sitten pitkät loppukäynnit loimi päällä. Valmennus oli kokonaisuudessaan tosi hyvä ja Elma oli ihanan rauhallinen koko tunnin. Jäi tosi mukava fiilis, odotan jo ensi kertaa innolla! (:

Muutama videon pätkä löytyisi, mutta ne on äidin puhelimessa, ja mun koneen ja äidin puhelimen yhteistyö ei oikein suju...:D saatte ehkä jossain vaiheessa videot tänne, jos jaksan alkaa tappelemaan tuon puhelimen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti