16. marraskuuta 2013

118. Vauhtia kerrakseen!

No niin, vihdoinkin koneella! Tällä viikolla olin tiistaina tunnilla ja seuraavan kerran eilen, eli aika hepaton viikko takana johtuen koulujutuista.

Tiistaina meidän tunti oli seitsemältä ja kyseessä oli puomi/estetunti. Tosin mentiin vaan puomeja ja tosi pientä ristikkoa, kun nuo Elman takajalat turvottelee vieläkin. Tunnista voin sen verran sanoa, että ponilla riitti hieman paljon energiaa, sai oikeesti tehdä töitä että sai sen menemään rauhallisesti!




Aloitettiin tunti ravipuomeilla, joissa ei ollut mitään ongelmaa Elman kanssa. Mentiin muutaman kerran ravissa toinen pitkäsivu, jonka jälkeen alettiin tulemaan samainen pitkäsivu laukassa ja puomit ravissa kevyessä istunnassa. Nämä tehtävät meni erittäin hyvin.






Sitten alettiin tulemaan laukkapuomeja. Siinä vaiheessa Elma tuntui räjähtävän, aina ennen puomeja se lähti viilettämään sellaista kiitolaukkaa että huh huh! Mun pitikin aina pysäyttää poni suoraan laukasta ja peruuttaa muutama askel ja taas nostaa laukka, että se alkaisi kuuntelemaan pidätteitä ja hidastaisi vauhtiaan. Kyllä se lopusta ihan alkoikin sujumaan, ainakin vähän paremmin! 


Osuva tilannekuva äskeiseen tekstiin..




Ihan lopuksi mentiin muutaman kerran miniminiestettä, lähestyen ravissa. Tosin Elmahan lähesty aina laukassa...Lopuksi se onneksi suostu lähestymään aika pitkälle ravissa ja siihen sitten lopetettiin. Täytyy tehdä nyt paljon siirtymisharjoituksia ja kontrollointia laukassa, jotta poni saataisiin paremmaksi laukassa.






Elman ilme :D Se oli ihan innoissaan!


Eilen oli Reetan koulutunti. Mentiin pyynnöstäni paljon siirtymisiä ja ympyrätyöskentelyä. En nyt jaksa selittää mitä tunnilla teimme, koska tehtäviä oli niin paljon, mutta saatte videon muodossa tietää osittain mitä teimme. Kuitenkin Elmalla oli taas virtaa vaikka muille jakaa ja laukkatehtävässä meillä olikin hyvin paljon ongelmia.






Ainiin, sain vihdoin nuo punaiset ratsastushousut keskiviikkona postissa! Ei siinä kestänytkään kuin 4 viikkoa...Mutta hyvät housut on, suosittelen! (: Tästä housuihin!

Huomenna mulla onkin sitten kouluvalmennus pitkästä aikaa ja vielä uusi valmentajakin, Jonna Aaltonen (: Oon kuullut paljon hyvää valmentajasta, toivotaan että sopisi meillekin!

6 kommenttia:

  1. mä menin torstaina Elmalla kouluu ja sanon että Elma oli oikein hieno poni :) tehtii asetuksii ja meni hienosti ravissa oli hieman innokas ja samoin laukassa mutta tunti meni hyvin mun ja Elman osalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että meni hyvin (: ja Elma on hieno (:

      Poista
  2. hyvän näköistä menoa!:)


    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. sulle on haaste! :)

    sekalaistamenoa.blogspot.fi/2013/11/61-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa! Koitan keretä tekemään sen mahdollisimman pian! :)

      Poista