26. tammikuuta 2013

11. Sekametelisoppa -ratsastus

Eli toi otsikko liittyy nyt mun perjantain ratsastukseen, mutta ensin muitten päivien kuulumisia.

Keskiviikko:

Keskiviikkona oli siis se Reetan tunti. Mentiin pieniä esteitä ja puomeja. Alotettiin verryttelemällä puomeilla ja sitten mentiin paria "linjaa" puomeilla kevyessä istunnassa. Se kevyt istunta tuntu tosi kauheelta, kun en oo pitkiin aikoihin ollu siinä istunnassa..

Seuraavaksi alettiin tulemaan pientä estettä ja sen perään puomi, elikkäs alla kuva estejärjestyksestä.


taas ihan vinossa noi puomit...oon hyvä tekee näitä XD


Eka siis punainen este ja sen jälkeen vihreä puomi. Ensimmäiseksi piti tulla laukassa koko tehtävä, mutta Elma pikkaisen innostui, niin joutui sen jälkeen pidättämään ja saamaan poni raviin. Mentiin pari kertaa tehtävää yrittäen mennä se ravissa ja viimeisillä kerroilla se onnistuikin! Elma meni ravissa koko tehtävän, ei ollenkaan laukkaa edes esteen jälkeen!

Lopuksi mentiin noi kaikki esteet kuvasta ja ravissa ja hyvin meni (: Loppuraveissa sain taas neuvoja, miten saan hepon meneen pyöreesti ja sitten se menikin (:

Ainiin, kävin myös n. 30-35 min lenkillä päivällä.


Perjantai:

Perjantaina ratsastin Elman, ja tehtiinkin paljon töitä, koska sekä hevonen että ihminen molemmat oli uupuneita tunnin jälkeen :D 

Alotettiin verkkaamalla ja sitten tehtiin voltteja jokaiseen kulmaan, ensin käynnissä ja sitten ravissa. Ne meni ihan hyvin.

Tuon jälkeen mentiin keskihalkaisijalle ravissa ja tehtiin noin I-kirjaimen kohdalle voltit R:n ja S:n. Suoristuksen jälkeen pysäytin Elman ennen päätyä. Tein tätä tehtävää aika kauan.

Tehtiin volttien jälkeen avoja molemmille sivuille muutaman kerran ja sitten laukattiin hieman. Elmalla oli pikkuisen virtaa! Se ei meinannut siirtyä raviin laukasta ja kun se siirtyi raviin, niin se oli todella eteenpäin pyrkivää... Jouduin siinä sitten aika paljon pidättelemään ja hidastamaan kevennystäni.

Lopussa Elma meni aika tosi hyvin pyöreenä ja oli muutenkin kiva ratsastaa (: 


Tänään Elmalla ratsasti Emma, kun oltiin itse Lahdessa vähän viettämässä äitin ja iskän vuosi- ja kihlajaispäivää (:

Anteeksi kun oli taas kuvaton postaus..Kaikki videot on äitin puhelimessa nimittäin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti