19. helmikuuta 2014

146. Uusi tuttavuus

Eilen pääsinkin ratsastamaan, vaikka luulin että en pääsisi vähään aikaan minkään hevosen selkään. Ratsastin siis yhden tallilaisemme ponilla, Falkalla. Falka on siis 148cm korkea tamma.

Hain ensimmäiseksi ponin sisälle ja sitten sitä aloin laittelemaan käytävällä. Falka ei oikein tykännyt harjaamisesta, ainakin hännän viuhunnasta päätellen..mutta ei silti tehnyt mitään pahaa, kuten purrut tai potkinut. Laitoin ponille varusteet päälle ja lähdettiin maneesiin.

Maneesissa aloitettiin perusverkalla, jota Elman kanssa aina teen. Eli käynnissä ensin paljon pysähdyksiä ja taivutteluja. Falka oli todella jäykkä ja ei meinannut taipua mihinkään suuntaan. Toki ratsastin ponilla ekaa kertaa, joten hain vielä nappuloita. Sain ponin onneksi vähän jo myötäämään alkukäynneissä, jonka jälkeen siirryttiinkin raviin.

Falkan ravi oli jotain niin hassua, paljon isompaa kuin Elmalla! Olin siitä ihan ihmeissäni, koska olin koko ajan luullut, että sillä olisi mukavan pehmoinen ravi ;) No, kyllä siellä pysty menemään alkujärkytyksen jälkeen. Ravissa Falka kulki alkuun ihan väärinpäin ja pitkänä, mutta kun löysin nappulat, se alkoi liikkumaan ihan mukavia pätkiä, varsinkin ympyröillä! Tehtiinkin loppuaika ympyröitä kevyessä- sekä harjoitusravissa. Laukkoja ei otettu ollenkaan, kun eka kerta oli kyseessä. Kokonaisuudessaan Falka oli kiva hepo, tosin todella vaativa ratsastaa ja se ei anna mitään ilmaiseksi. Uudelleenkin siis suostun ponilla ratsastamaan, jos tarvitaan! :)


voi ei blogger pilasi laadun vaalentamalla kuvaa...jee.








Aina ei näin hyvin kyllä mennyt, vrt alempaan kuvaa :D







2 kommenttia:

  1. Jee! Kiva, että tykkäsit Falkasta. Odota vaan, ihan varmaan tulee seuraavakin kerta, kun apua tarvitaan. :)

    Hanna

    VastaaPoista
  2. kiva blogi; http://hevoseeet.blogspot.fi/

    VastaaPoista